MA-VR 07:30 t/m 16:30 uur

Houtpellet kachels

Een pelletkachel is een kachel waarin pellets van hout wordt verbrand. Er is steeds meer vraag naar. Dat is natuurlijk niet voor niets: pelletkachels zijn een mooi alternatief voor een cv-installatie, zien er modern uit en zijn erg energiezuinig. Dit zijn natuurlijk niet de enige voordelen van een pelletkachel:

  • Door moderne technieken en ontwikkelingen hebben de pelletkachels een optimale verbranding en een hoog rendement: betaalbaar én milieuvriendelijk dus!
  • Geen stank door de schone verbranding.
  • De kachel kan overal in uw huis geplaatst worden.
  • Veilig, duurzaam, betaalbaar en stijlvol: dat is waar de pelletkachel voor staat!
Geïnteresseerd in deze dienst of wilt u een afspraak maken?

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pellet is een klein brokje hout dat gemaakt is van zaagsel en snippers. Het zaagsel wordt dan samengeperst door hoge druk. In de pelletkachel bevindt zich een reservoir voor deze pellets. De pellets worden naar de vuurkorf getransporteerd, waar ze automatisch worden ontstoken. Met behulp van een ventilator wordt de schone verwarmde lucht uw huis ingeblazen. Een klein deel van de warmte wordt omgezet in stralingswarmte, waardoor de pelletkachel niet gloeiendheet is. De rookgassen worden via een andere ventilator door een afvoerpijp naar buiten geblazen. Via een display kan de temperatuur van de warmte geregeld worden. Achterop de pelletkachels zit een sensor en computerbord. Deze regelen zo optimaal mogelijk de gehele werking van de kachel. Zo zijn er diverse instellingen en veiligheidsfuncties. Dit en nog veel meer zorgt ervoor dat de kachel comfortabel, schoon en veilig te gebruiken is. Neem voor meer informatie contact met ons op. We helpen u graag!