MA-VR 07:30 t/m 16:30 uur

Zonneboilers

De zon levert gratis duurzame energie. Een zonneboiler maakt hier dankbaar gebruik van. Een zonneboiler levert warm water voor keuken, badkamer en vloerverwarming.

Hoe werkt de zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraadvat in huis. De zonnecollector bevat vloeistof die wordt opgewarmd door daglicht. Want ook als de zon niet schijnt, werkt de zonnecollector! De vloeistof wordt in een gesloten circuit rondgepompt door de collector en het voorraadvat. Via een warmtewisselaar in het voorraadvat wordt de warmte afgegeven aan het leidingwater. Is het leiding water nog niet voldoende warme, dan zorgt uw gewone cv-ketel voor de na verwarming. Zo is er dus altijd voldoende warm water.

Geïnteresseerd in deze dienst of wilt u een afspraak maken?

Feiten over de zonneboiler

De zon levert elke dag energie. Ook als het bewolkt is. Sterker nog: de zon levert in Nederland gemiddeld 40 keer zoveel energie als we nodig hebben. De investering in een zonneboiler is dus ook in ons wisselvallige klimaat de moeite waard. Zeker wanneer de gasprijzen stijgen. De terugverdientijd van een zonneboiler ligt rond de 10 jaar. Als de gasprijzen nog verder stijgen, wordt de terugverdienperiode natuurlijk korter. Daar komt bij dat een zonneboiler al gauw 20 jaar meegaat. Een standaard zonneboiler bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm kraanwater. Hoeveel een zonneboiler precies oplevert, is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals het oppervlak van de zonnecollector, de ligging en hellingshoek van uw dak en de ligging in het land. De optimale situatie is een huis gelegen in het westelijk deel van Nederland met een dak richting het zuiden en een hellingshoek van 35 graden.